Hakkımızda

Safa Vakfı, "Gayemiz, Hakk'a ve yaratılmışların en güzeli insana hizmettir" düsturuyla Hakk'a ve insanlığa hizmet gayesiyle çalışan, içerisinde eğitim ve yardım hizmetlerini barındıran bir vakıftır.

Kur'an- Kerim'de hayır işlemek, insanlara faydalı olmakla ilgili birçok ayet-i kerime bulunmaktadır. Hz. Peygamber(a.s) Efendimiz "İnsanların en  hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır" buyurmuştur. Vakıf kültürü, insalığa hizmete binaen faaliyet gösteren iyilik hareketlerinin bütündür. Vakıf İslam geleneğinde malın ve canın Allah yolunda adanışın vücut bulmuş halidir. Hakk'a ve yaratılmışlara hizmeti görev ediniştir.

Manevi kuruluşu 1400 yıl öncesine dayanan Safa Vakfı Hakk'a ve yaratılmışlara hizmet şiarıyla bu mübarek bu yüce davaya hizmeti kendine görev edinmiştir. Yapılan her hayır yetiştirilen her öğrenci insanlığa hizmete adanışın Hakk'a şükrün cisme bürünmüş halidir.

Vakfımız, 1987 yılında Ankara’da kurulmuştur. Kuruluşuyla birlikte hizmet etme aşkından dolayı hızlı bir şubeleşme hareketine girişilmiş, 2001 yılına kadar çoğunluğu Üniversite bulunan illerde olmak üzere 37 şube ve temsilciliğe ulaşılmıştır. Şube ve temsilcilik sayısı 2019 yılıitibarıyle 56 ya ulaşmıştır.

Halen Türkiye genelinde bir çok eğitim faaliyetleri sürmekte olup; çeşitli yaş grubundaki ögrencilere yönelik burs ve yurt imkanları sağlanmakta, çocuklarımızın ve gençlerimizin ahlaki ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla eğitimler ve seminerler düzenlenmektedir.

Bunun yanı sıra vakfımız, hak ve özgürlükler alanında yapılan çalışmalara daima destek vermistir. Ülkemizin geleceğinde milletimizin daha fazla söz sahibi olabilmesi için yapılan faaliyetlerde vakfımızın ön saflarda olmayı kendisine şiar edinmistir. Bu amaçla vakfımız,  "Türkiye Gönüllü Tesekküller Vakfı" ve "İslam Dünyaları Sivil Toplum Kurulusları Birliği"nin kurucu üyesi olarak hizmetlerine devam etmektedir.

Ayrıca tüm bu zaman zarfında sesli-görüntülü yayıncılık alanında ilkler gerçekleştirilmiştir. Dini-tasavvufi musiki alanında 30’a yakın eser ortaya konmuş, Mesut UÇAKAN’ın yönettiği “Asr-ı Saadet Akıncıları” isimli bir film gösterime sunulmuştur. Bu alanda birçok ilk vakfımızca gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 2005 yılında yönetmenliğini yine Mesut UÇAKAN’ın üstlendiği "Gönül Dosta Gider" belgesel-drama tarzındaki film sinema dünyasına kazandırılmıştır.

"Yeni Dünya" dergisi, "Mavi Yayıncılık" ve "Asya Basın Yayın" sirketleri ile "Seyr FM" vakıf merkezli bir çalışmayla yayın hayatına girmiş, daha sonra şirketleşerek profesyonel bir yapıya kavuşmuştur.

Tüm bunların yanında ihtiyaç sahiplerine, vakfımızın imkânları dâhilinde yardım faaliyetleri sürmektedir. Son yıllarda DİDAR MEDRESE çalışmalarıyla ilmi çalışmalarına devam etmiş, eğitimcilerin eğitimi ile ilgili projeler gerçekleştirmektedir. İdeal imam yetiştirme programı olan İDİYEP projesiyle tarihi Elif Efendi Dergahında eğitimlerine devam etmektedir.

Vakfımız Ocak 2020 itibariyle Genel Merkezini Ankara'ya taşımış hizmetlerini Ankara Merkezli olarak yürütmeye devam etmektedir.