Türkiye Yeteneklerini Arıyor Yarışması

FİLİSTİN” TEMALI KARİKATÜR YARIŞMASI

Safa Vakfı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Karikatür Yarışması’nda; ilk üç kişiye ödül verilecektir. Ayrıca iki kişiye de mansiyon verilecektir. Bu yılki konusu “FİLİSTİN” olarak belirlenen yarışmada yarışmacılardan “Bir Çocuğun Gözünden Filistinli Olmak” istenecektir. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri düzenlenecek törenle verilecektir. Ödül alan ve mansiyona değer görülen eserler, SAFA VAKFI tarafından çeşitli mekânlarda ve eserlerde sergilenebilecektir.

SAFA VAKFI KARİKATÜR YARIŞMASI

Ø  HASAN AYCIN

Ø  DAĞISTAN ÇETİNKAYA

Ø  AHMET ALTAY

Ø  DEMİRHAN KADIOĞLU

KATILIM ŞARTLARI:

YARIŞMAYA HER YAŞ GRUBUNDAN YARIŞMACI KATILABİLİR.

1.     Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyelerinin birinci ve ikinci derece yakınları katılım sağlayamaz.

2.     Yarışmacılar yarışmaya 1 eserle katılabilir.

3.     Yarışmaya gönderilen yapıtlar özgün,  hiç bir yerde yayınlanmamış ve orijinallerinin olması, fotokopi vb. örneklerinin gönderilmemesi gerekmektedir. Fikri sorumluluk çizerlere aittir.

4.     Yapıtların boyutları 35x25 cm ebadında olacak, daha büyük ve küçük yapıtlar yarışma dışı bırakılacaktır.

5.     Ödül almaya layık görülen yapıtlar diğer yerlerde de sergilenebilecektir.

6.     Yarışmaya katılan eserler SAFA VAKFI malı olacaktır. Karikatürlerin tüm telif hakları SAFA VAKFI’na devretmiş sayılacaklardır. Yayınlanması halinde çizerler bu yayınlardan bir hak talebinde bulunamayacaktır.

7.     Başvuru yalnızca internet üzerinden https://www.safavakfi.org.tr/ adresinden yapılacaktır.

8.     Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

“FİLİSTİN’DE VEREN EL OLMAK” TEMALI ÖYKÜ YARIŞMASI

Safa Vakfının bu yıl ilkini düzenlediği yarışmalardan bir diğeri olan Öykü Yarışması “Filistin’de Veren El Olmak ” temalı olarak belirlenmiştir. İlk üç kişiye ödül verilecektir. Ayrıca üç kişiye de mansiyon verilecektir. 15-25 yaş arası herkes katılabilir.. Dereceye giren eserler SAFA VAKFI tarafından edebiyat dünyasına kazandırılacaktır.

SAFA VAKFI ÖYKÜ YARIŞMASI

KONU: FİLİSTİN’DE VEREN EL OLMAK

Ø  NAİME ERKOVAN

Ø  ABDULLAH HARMANCI

Ø  NECİP TOSUN

KATILIM ŞARTLARI:

YARIŞMAYA 15 ve 25  YAŞ ARASI YARIŞMACILAR KATILABİLİR.

1.   Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyelerinin birinci ve ikinci derece yakınları katılım sağlayamaz.

2.   Gönderilen eserin üzerine isim veya rumuz yazılmayacaktır.

3.   Yarışmaya katılacak olan eserlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir.

4.   Öykü konusu "Filistin"dir.

5.   Bir hikâye ile katılmanın mümkün olduğu yarışmada, hikâyeler on bin kelimeyi geçmemelidir.

6.   Başvuru yalnızca internet üzerinden https://www.safavakfi.org.tr/ adresinden yapılacaktır.

7.   Yarışmada ödül kazanan eserlerin her türlü yayın hakları Safa Vakfı’na aittir.

8.   Ödül töreni tarihi daha sonra ilan edilecektir.

“FİLİSTİN” TEMALI ŞİİR YARIŞMASI

Safa Vakfı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Şiir Yarışmasının konusu “FİLİSTİN” olarak belirlenmiştir. Yarışmada “İnsanlığın Vicdanında Filistin” söylenmesi istenecek. Türkiye geneli katılımın serbest olduğu yarışmada dereceye girenlerin ödülleri düzenlenecek törenle verilecektir. Ödül alan ve mansiyona değer görülen eserler  SAFA VAKFI tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacaktır.

SAFA VAKFI ŞİİR YARIŞMASI

KONU: "İNSANLIĞIN VİCDANINDA FİLİSTİN"

Ø  MERYEM KILIÇ

Ø  MEHMET NARLI

Ø  MÜRSEL SÖNMEZ

KATILIM ŞARTLARI

YARIŞMAYA 15 ve 25  YAŞ ARASI YARIŞMACILAR KATILABİLİR.

2.     Gönderilen şiirlerin altına isim veya rumuz yazılmayacaktır.

3.     Yarışmanın konusu; "Filistin" olarak belirlenmiştir.

4.     Yarışmaya katılacak şiirlerin daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir.

5.     Bir şair, yarışmaya bir şiir ile katılabilir.

6.     Şiirlerde tarz ve ekol sınırlaması yoktur.

7.     Gönderilen şiirlerin uzunluğu 100 satırı aşmamalıdır. Daha uzun şiirler değerlendirme dışı bırakılacaktır.

8.     Başvuru yalnızca internet üzerinden https://www.safavakfi.org.tr/  web sitesi üzerinden yapılacaktır.

9.     Yarışmada ödül kazanan şiirlerin her türlü yayın hakları Safa Vakfı’na ait olacaktır.

10.  Yarışmaya katılan şiirlerden uygun görülenler, ek bir telif hakkı iznine gerek kalmaksızın Safa Vakfı tarafından yayınlanabilecektir.

11.  Ödül töreni tarihi ve yeri daha sonra ilan edilecektir.

SERBEST TEMALI FOTOĞRAF YARIŞMASI

Safa Vakfı tarafından bu yıl ilk defa düzenlenecek olan Fotoğraf Yarışması’nda; ilk üç kişiye ödül verilecektir. Ayrıca iki kişiye de mansiyon verilecektir. Bu yılki yarışmamızın konusu SERBEST temalı olarak belirlenmiştir. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri düzenlenecek törenle verilecektir. Ödül alan ve mansiyona değer görülen eserler, SAFA VAKFI tarafından çeşitli mekânlarda ve eserlerde sergilenebilecektir.

SAFA VAKFI FOTOĞRAF YARIŞMASI

KONU: SERBEST

Ø  ENGİN UZUN

Ø  ŞAKİR GÜRGEN

Ø  ZEHRA DİDAR KALKAN

KATILIM ŞARTLARI

YARIŞMAYA HER YAŞ GRUBUNDAN YARIŞMACI KATILABİLİR.

1. Yarışmaya, yarışma seçici kurul üyeleri, jüri üyelerinin birinci ve ikinci derece yakınları katılım sağlayamaz.

2. Gönderilen şiirlerin altına isim veya rumuz yazılmayacaktır.

3. Yarışmanın konusu; "serbest" olarak belirlenmiştir.

4. Yarışmaya katılacak fotoğrafların daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yerde (basılı olarak) yayımlanmamış olması gerekmektedir.

5. Bir fotoğrafçı, yarışmaya BİR fotoğraf ile katılabilir.

6. Başvuru yalnızca internet üzerinden safa vakfı web sitesi üzerinden yapılacaktır.

7. Yarışmada ödül kazanan fotoğrafların her türlü yayın hakları Safa Vakfı’na ait olacaktır.

8. Yarışmaya sadece özgün ve mamul fotoğraflar kabul edilecektir.

9. Katılımda yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak dosyalar hazırda tutulmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.

10. Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.

11. Yarışmaya katılacak fotoğraflar, JPG/JPEG formatında, 72-300 DPI çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 Mb'den az olmamalı, 4 Mb’yi de geçmemelidir.

12. Katılımcılar, kendi anlatım biçimleri ile fotoğraflarının kısa hikayesini yazmalıdır.

13. Katılımcılar, fotoğrafın çekildiği yeri, tarihi ve saati yazmak zorundadır.

14. Fotoğraflar, daha önce hiç bir yarışmada ödül almamış olmalıdır. Ödül almış fotoğraflar tespit edildiği zaman yarışma dışı bırakılır. Ödül almış ise ödülü geri alınır. Bu durum diğer sıralamaları değiştirmez.

15. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği fotoğrafın tamamen kendisine ait olduğunu ve bütün izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır.

ÖDÜLLER

ÖYKÜ YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

BİRİNCİYE: 20.000

İKİNCİYE: 15.000

ÜÇÜNCÜYE: 10.000

3 KİŞİYE MANSİYON : 2000

ŞİİR YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

BİRİNCİYE: 10.000

İKİNCİYE: 7.500

ÜÇÜNCÜYE: 5.000

3 KİŞİYE MANSİYON : 2.000

KARİKATÜR VE FOTOĞRAF YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

BİRİNCİYE: 15.000

İKİNCİYE: 10.000

ÜÇÜNCÜYE: 7.500

3 KİŞİYE MANSİYON : 2000

"Gayemiz, Hakk'a Yaratılmışların En Güzeli İnsana Hizmettir."