Başkanın Mesajı

Safa Vakfı ülkemizde birçok vakıf yokken 1988 yılında kurulmuş ve ülkemizde vakıfçılığın öğrenilmesine ve yaygınlaşmasına örneklik teşkil etmiş bir vakıftır. Yapmış olduğu faaliyetlerle çeşitli alan ve kademelerde etkin ve yetkin binlerce insan yetiştirmiş on binlerce insanın kalbine dokunmuştur.

2020 yılı ile beraber Vakfımızın kendisini yeniden güncelleyerek dinamiklerini harekete geçirmek, Genel Merkezinden en ücra köşesine kadar bir sinerji doğurmak, toplumun tüm katmanlarına ulaşmak gibi bir görevi olduğunu hatırlamak zorunluluğu doğmuştur.

Bu hedefi gerçekleştirmek üzere oluşturulan yeni yönetim olarak vakfımızı 2023 yılında ülkemizin en kurumsallaşmış, en çok aksiyon üreten karizmatik bir vakıf haline getirmek istiyoruz. Öyle bir kurumsal vakıf ki birçok STK’ya öncülük yapan lider bir vakıf...

Safa Vakfı Genel Merkezi Misyon, Vizyon ve Kalite Politikamız

1.Misyonumuz;

*  Hakk’a ve yaratılmışların en güzeli olan insana hizmet için hiç durmadan çalışmak.

2.Vizyonumuz;

*  Kurumsallaşmış bir vakıf olmak.

*  Sürekli aksiyon üreten ve uygulayan lider bir vakıf olmak.

*  Diğer STK’lara öncü ve örnek bir vakıf olmak.

3. İnsan Kaynaklarımız;

*  Bütün insan kaynaklarımıza ulaşarak muhabbetleşmek ve güç birliği yaparak potansiyellerimizi ortaya çıkarmak. Adam kaybetmeye tahammülümüzün olmadığı bilinciyle her bir kardeşimize ulaşmak.

Bütün bu çalışmalar, bizleri Rabbimizin sevdiği kullardan olmasına vesile olacaktır inşallah. ‘’Ümmet meseleleri ile ilgilenmeyip sadece kişisel vazifeleriyle meşgul olarak gece gündüz post üstünde tesbih çekmek, ruhbanlık cahiliyesidir.‘’ şuuruyla çalışıp bir Murabıt (cihad eri) olmak istiyoruz. Kaderin dur dediği vakte kadar bu şuurla çalışmayı ve zafere ulaşmayı yüce Allah’tan (c.c.) niyaz ediyorum.

Gayret bizden Zafer Allah’tandır.(c.c.)

Mehmet KALKAN

Safa Vakfı Genel Başkanı