SURİYE YETİM KOMPLEKSİ

▪️İç savaşın yetim ve öksüz bıraktığı ümmetin çocukları savaş ortamında terör örgütleri, organ mafyaları ve fuhuş çetelerinin tehdidi altında yaşama tutunmaya çalışıyor.

▪️Yetim ve öksüz yavrular, bu tehlikelerden korunacakları ,kaliteli eğitim alacakları okullarına kavuşturuldu.

▪️İkili eğitim yapılan kurumumuzda öğleden önce alanında uzman öğretmenler, sosyal ve sportif etkinlikler ile zenginleştirilmiş kaliteli bir akademik eğitim ve günün geri kalan kısmında hafızlık ve manevi eğitim ile geleceğe daha büyük umutlarla bakabilecektir.

“Yetimlerimiz çok mutlu!”

Suriye'nin Zeytindalı bölgesinde yer alan Safa Okulları Alemdar Kampüsümüzde, yüzlerce yetim öğrencimiz 2022 yılında eğitim ve öğretime başladı.

Yetim kompleksimizde yavrularımızın eğitim ve öğretim süreci devam ederken yıl içerisinde sürdürülen kurban organizasyonlarıyla bağışçılarımızın adak, akika, nafile kurbanlarını Suriye’de kestirilip yetimhaneye bağışlanmaktadır. Yine Gıda Kolisi Dağıtımları, Kırtasiye Malzemeleri, Yemek Dağıtımı, Bayramlık Kıyafet  organizasyonlarıyla da öğrencilerimizin diğer ihtiyaçları giderilmektedir.

Resûl-i Ekrem (s.a.s), bir defasında işaret ve orta parmağını bir araya getirerek “Ben ve yetime kol kanat geren kimse, cennette böyle yan yana olacağız” buyurmuştur.

"Gayemiz, Hakk'a Yaratılmışların En Güzeli İnsana Hizmettir."