Zeytindalı Bölgesinde İyilik Okulu Açıldı

Türkiye'nin en köklü vakıfları arasında yer alan Safa Vakfı, Suriye'nin Afrin bölgesinde 9.000 m2lik arazide, Devletimizin desteği ve milletimizin manevi rehberliğinde Suriye'de yetim kompleksi inşa etti. 500 yetim yavrumuzun eğitim göreceği yetim kompleksinde Millî Eğitim Bakanlığı müfredatının eğitimleri yer alıyor. Öğrencilere pozitif bilimler ve manevi eğitimler verilmekte.

İç savaşın 11'inci yılına giren Suriye'de en çok mağdur olan yetim çocuklar, savaşın verdiği yıkım ile eğitim alamıyordu. Zeytindalı harekatından sonra çatışmaların azalmasıyla eğitim hayatına başlayan yetim kompleksi'nde tam donanımlı ilk okul, orta okul ve öğrenci yurdu bulunuyor. Eğitim dili arapça ve türkçe olan okulda dil becerilerinin gelişimine ayrıca önem veriliyor. Öğrencilere kıyafet, çanta, defter, kalem, silgi ve suluktan oluşan kırtasiye setleri dağıtılarak temel eğitim malzemeleri ise ayrıca vakıf tarafından karşılanıyor.

Yıllardır süregelen bu yıkımı eğitim ile düzeltmeye çalışan Safa Vakfı ve bünyesinde bulunan yardım kuruluşu Verenel Derneği; Suriye'de eğitim, gıda, giyim, yakacak, ve briket ev projelerini hayata geçiriyor.

"Gayemiz, Hakk'a Yarat lm lar n En G zeli nsana Hizmettir."